Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna

Kotor je i ove godine domaćin velikog Foruma kreativnih industrija i medija, koji ove godine nosi slogan „Out of office“.

Od 6. do 9. juna 2024. godine, treći put, CIM Forum u Kotoru će otvoriti svoja vrata najistaknutijim imenima iz medijske, kreativne i umjetničke industrije iz Crne Gore i regiona.

Stari grad Kotor, kao otvoreni kongresni centar i CIM Forum donose sjajan program, panele, diskusije, interesantne teme, druženja i zabave u jedinstvenom ambijentu.

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna

PANEL DISKUSIJA- Mediji i društvena odgovornost, kako protiv štetnog narativa-dužnost novinara/ki i medija

Zadovoljstvo nam je pozvati na još jedan interesantan segment festivala, panel diskusiju Mediji i društvena odgovornost, kako protiv štetnog narativa-dužnost novinara/ki i medija, koja se organizuje u saradnji sa lokalnim emiterom Radio Kotorom.

Panel će se održati u petak 26. maja, 10:00-13:00h u Hotelu „Cattaro“ u Kotoru.

Diskusiju će otvoriti Vjera Banićević, direktorka Radio Kotora, zajedno sa direktorkom Agencije za elektronske medije Crne Gore Sunčicom Bakić i generalnim direktorom Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Crne Gore, Neđeljkom Rudovićem.

Prvi dio diskusije rezervisan je za predstavnike lokalnih javnih emitera, Nikola Marković direktor RTV Nikšić,Branka Denda, novinarka RTV Herceg Novi, Jadranka Nikić, urednica TV Budva, Mladen Zadrima, glavni i odgovorni urednik RTV Cetinje, Vesna Šoškić, direktorica Radio Bar, Sonja Štilet, urednica Radio Tivat i Sanja Čavor, urednica Radio Kotor, dok će se u drugom dijelu panela raspravljati i prenositi iskustva, izazovi, primjeri dobre novinarske prakse u cilju uravnoteženog/nedestruktivnog narativa.

Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna

Kreativni CIM Forum u Kotoru je platforma koja predstavlja put u kreativnost u svim aspektima, poljima i sferama života, kao i stvaranje otvorenog dijaloga i podrške razvoju medija i kreativnih industrija.

Pored toga, odgovornost prema društvu je neizostavan segment CIM Foruma, te ove godine organizatori sa posebnim zadovoljstvom predstavljaju i CIM Bazar gdje će svoje umjetničke radove predstaviti i donirati poznati crnogorski umjetnici, a čitav prihod biti usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Umjetničke slike, profesionalne fotografije, unikatne rukotvorine, autorske knjige, prirodna kozmetika, dizajnerski modeli i mnogo različitih interesantnih i vrlo vrijednih radova i artikala biće dostupni od 25. do 28. maja na CIM Bazaru i to u periodu od 12 do 22 časova u JU Kulturni centar „Nikola Đurković“.

Umjetnici koji doniraju svoje radove su Sanja Matijević, Dragana Drašković, Dijana Lazović, Neda Jovanović, Krpena Lutka- Podgorica, Marija Stanković, Ranko Maraš, Milena Đergović, Marija Radusinović, Anđela Maslinovo drvo, Anđela Radulović, Miloš Radulović, Tanja Ivanović, Branko Boroje, Vidak Radmilović Dado, Stevan Kordić, Eleonora Apollonio i Iva Radović.

CIM Bazar na ovom forumu je organizovan uz podršku partnera VISA i NLB Banka. Prikupljeni prihod usmjeriće se za JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ Kotor, za podršku kreativnoj sekciji koja izrađuje Kotorsku čipku.

Budimo humani i zablistajmo zajedno

Vidimo se u Kotoru!

Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna

PN: Pored brojnih i značajnih učesnika na CIM Forumu gostovaće i čuveni šef Melkior Bašić koji će svojim kulinarskim vještinama dočarati sve ljepote bokeške kužine. 

Gotovo je nemoguće doći u Kotor, bilo kojim povodom, a ne probati specijalitete iz bokeške kužine. Stolivski brodet, mušulje od gušta, punjeni kalamari na orizu, balote od mušulja, raža sa verdurom, pašticada galijot, bokeški brodet, karnevalska njokada, mušulje Filomena,rižot a la maka, te slatke delicije, Kotorska pašta (krempita), Peraška i Dobrotska torta, samo su neki od gastro specijaliteta čija se imena i nevjerovatni ukusi dugo pamte. 


Ove godine CIM Forum otvara vrata specijalnom segmentu, kuvanju autentičnih bokeških jela i specijaliteta. Novi segment realizujemo zahvaljujući našim partnerima IDEA Crna Gora, koji su omogućili da festival ove godine bude sinonim za GUŠT.

U petak i subotu (26.i 27.5) uz kotorske kulinarske virtuoze, gostovaće i  čuveni šef Melkior Bašić, jedan od protagonista čuvenog kulinarsko televizijskog formata„MasterChef“.Kuvanje sa zanimljivim predavanjima biće prava poslastica za sve profesionalce i ljubitelje dobrog zalogaja. 

Jedinstvena bokeška kužina učiniće da još više zavolite Kotor i uvijek mu se rado vraćate.

Čekamo vas 26. i 27. maja u Dojmi, na gradskoj rivi od 14:30 do 16:00 časova. 

Kuvajmo i zablistajmo zajedno!